Account Manager New Business Resource Center

Location

Amersfoort

Department

Interim services

Job Level

Medior

In B2B zijn sales en relatiemanagement bijna synoniem. Logisch, want als je klanten niet committeert, is dat een gemiste kans. Ook Raet investeert in retentie, zodat we de customer lifecycle oneindig ver op kunnen rekken. Maar de focus op relatiebeheer kan ertoe leiden dat het acquireren van nieuwe klanten ondersneeuwt. Of dat onvoldoende wordt onderzocht of bestaande opdrachtgevers behoefte hebben aan extra services. Zoals HR- en payroll-ondersteuning door onze enthousiaste professionals. Dat die behoefte, zowel bij bestaande als potentiële klanten, er is, weten we. Wat we zoeken is iemand die de grote commerciële belofte op there’s no business like new business basis kan én wil inlossen.

 

Zo bouw je met ons mee

Als Accountmanager New Business werk je binnen het Raet Resource Center, onze gezond ambitieuze en (laat de directie het niet horen) relatief zelfstandige detacheringsclub. Waar we goed in zijn, is het wegzetten van HR- en payrollprofessionals bij bestaande klanten. Denk aan gemeenten, scholen en instellingen, maar ook aan corporates. Waar we nog beter in willen worden, is het vermarkten van onze propositie. Die is zeer aantrekkelijk, want als ontwikkelaar van een toonaangevend HR-platform (1,6 miljoen actieve gebruikers) hebben we een enorme dosis HR- en payrollkennis in huis. Kennis die veel organisaties kunnen gebruiken!

Aan jou om de sales strategie te formuleren en te operationaliseren die klanten van de meerwaarde van onze interim HR-services overtuigt. Daarbij zoom je zowel in op het detacheren van professionals bij bestaande klanten (denk aan organisaties die onze HR-tooling gebruiken) als op het genereren en opvolgen van nieuwe leads. Sales met een snufje marketing dus! Uiteraard beschik je niet alleen over het mandaat om nieuwe wegen te verkennen, maar ook over het budget om daar succesvol invulling aan te geven. Je identificeert kansen, initieert campagnes en volgt leads proactief op; van eerste contact tot waterdicht contract.

 

Dit heb je ervoor nodig

Een solide B2B sales trackrecord. Liefst opgebouwd in een relevante branche, zoals detachering of HR. Maar ook als je in andere sectoren new business succes hebt geboekt, kan deze rol je liggen. Als je maar affiniteit met HR en detachering hebt! Een pionierende geest is onmisbaar, want je hebt een mix van strategische (wat gaan we doen?) en operationele (hoe overtuigen we klanten?) verantwoordelijkheden. Verder is het belangrijk dat je acquisitietrajecten van A tot Z kunt regisseren en thuis bent aan de onderhandeltafel, ook als grote spelers aanschuiven. 

 

Ook fijn

  • HBO- of WO achtergrond, 5+ jaar relevante werkervaring
  • Kansendenker en kansenwaarmaker
  • Op zoek naar een rol waarin je flink kunt ondernemen
  • Niet op zoek naar een rol waarin je aan je bureau zit vastgelijmd

Wat je ziet en wat je krijgt

Wat je als eerste ziet, is ons hoofdkantoor in Amersfoort. Hier werkt het leeuwendeel van je 1.000 nieuwe collega’s en zit ook het Raet Resource Center. Het kernteam telt, met jou erbij, acht personen, inclusief twee collega’s die inzoomen op het verduurzamen van bestaande klantrelaties. Wat je krijgt is de kans om onze unieke propositie op de kaart te zetten bij grote(re) organisaties. Geen mkb dus, maar profits en not-for-profits met 100+ medewerkers.  Verder ‘krijg’ je een fair salaris (bonusmodel bespreekbaar!), de optie om flexibel te werken en de ontwikkelkansen die je mag verwachten van een organisatie die vindt dat medewerkers zelf de regie over hun carrière mogen voeren.

More Info?

Derek van Bakel Interim Services

Follow us

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji