Account Manager Zorg

Location

Amersfoort

Department

HR consultancy

Job Level

Senior

Zuchten. Dat is waar de zorgsector soms de media mee haalt. Dat is helaas terecht. Zo zucht de sector onder regeldruk, waardoor the human touch in het geding komt en groeien budgetten minder hard dan de zorgvraag. Het resultaat: de aantrekkingskracht van de sector daalt en bestaande medewerkers moeten onder hoogspanning presteren. Logisch dus dat HR-software ontwikkelaar Raet alles op alles zet om het de zorgsector (een beetje) makkelijker te maken. Bijvoorbeeld door complexe software-oplossingen intuïtief te presenteren en naast zorgprofessionals te staan. Kun jij dat proces met tender loving care regisseren?

Zo bouw je met ons mee

Als Accountmanager Zorg ben je een hybride mix van relatiebeheerder, business developer en commerciële kanseninlosser. Maar voor je (bijna) collega’s in de zorgsector zelf ben je vooral een betrouwbare en invoelende adviseur die meedenkt over alle HR- en payroll gerelateerde onderwerpen waar zij mee te maken hebben of krijgen. Want ja, je verwelkomt direct commercieel resultaat, maar het oprekken van de customer lifecycle beschouw je als een duurzamer sleutel tot succes. En dus zoom je zowel in op het verstevigen van bestaande banden als op het aanleggen van nieuwe wegen, zodat we alle DMU-stakeholders engageren.

Dat is soms best lastig, want lang niet alle zorgorganisaties zijn tech-minded en je zult ze soms echt moeten overtuigen van de meerwaarde van bijvoorbeeld onze talent- verzuim- en performancemanagement-oplossingen. Hoe illustreer je die meerwaarde? Zoom je in op ‘kille’ efficiencywinst of benadruk je het ‘warmere’ cliëntbelang? Meer dan in de meeste andere sectoren, dien je naast de klant te staan, bijvoorbeeld om de vraag achter de vraag te achterhalen en te analyseren waar de ‘ideale’ HR- en payrolloplossing vanuit klantperspectief aan dient te voldoen. Die inzichten koppel je proactief terug naar de interne organisatie, zodat we ontwikkelen wat de sector wil dat we ontwikkelen en niet wat de techniek dicteert. Verder regisseer je als Accountmanager Zorg salesstrategieën, begeleid je aanbestedingen en initieer je events en expertmeetings die onze HR-meerwaarde illustreren.

Dit heb je ervoor nodig

De juiste uitstraling; als jij aan tafel plaatsneemt, weten de overige gespreksdeelnemers dat er iemand met verstand van zaken is aangeschoven. Kennis van het HR- en/of payroll domein is welkom, waarbij het belangrijk is dat je de vertaalslag van abstracte klantwensen naar concrete software & services kunt maken. Essentieel is dat je weet hoe de zorgsector wordt gerund en hoe je de beslissingsversnelling kunt verhogen. Verder vraagt deze rol om zichtbaarheid, toegankelijkheid en nieuwsgierigheid. Je moet willen weten wat de zorg drijft, waar ze tegenaanlopen en hoe ze die obstakels (hint; door slimme inzet van IT) kunnen omzeilen.

Essentieel is dat

  • Je 6+ jaar ervaring in de zorg hebt, liefst als Accountmanager, maar in ieder geval in (een) rol(len) met duidelijke IT/kernproces componenten
  • Je graag met klanten meebeweegt, maar weet wanneer zachte tegendruk effectiever is
  • Je complexe vraagstukken naar behapbare proporties kunt terugbrengen
  • Zelfs mensen met een IT-aversie begrijpen wat je bedoelt en wilt bereiken
  • Je thuis bent (netwerk welkom!) in de zorgsector en exact weet wat er speelt

Wat je ziet en wat je krijgt

Wat je als eerste ziet, is ons hoofdkantoor in Amersfoort. Hier werkt het leeuwendeel van je 1.200 nieuwe collega’s. Wat je als Accountmanager Zorg krijgt, is de kans om proposities van de HR-marktleider binnen de zorgsector uit te rollen. Uitdagend, want hoge bomen vangen ook in onze sector veel wind, zodat we concullega’s altijd een stap (of zeven) voor moeten blijven. Bijvoorbeeld door mooie innovaties en steeds intuïtievere interfaces te bedenken, maar vooral door de status van (kuch) softwareboer te verruilen voor de positie van HR- en payroll partner. Verder ‘krijg’ je als Accountmanager Zorg een fair salaris, een aantrekkelijke bonusregeling, een leaseauto en de optie om flexibel te werken. Plus de ontwikkelkansen die je mag verwachten van een organisatie die vindt dat medewerkers zelf de regie over hun carrière voeren.

More Info?

HR Consultancy
+31 33 45 06 506 company/raet

Follow us

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji