HR Service Desk medewerker - BPO

Location

Amsterdam

Department

HR & payroll administration

Job Level

Medior

Medewerker HR Service Desk


Het HR-vakgebied is even veranderlijk als complex. Wat betekenen al die componenten op de salarisstrook nu eigenlijk? Als X bij de werkgever mag worden gedeclareerd, geldt dat dan ook voor Y? En kun je nu wel of niet een betaalde sabbatical inlassen? Het zijn voorbeelden van de (vele!) vragen die in hoog tempo op de Raet HR Service Desk worden afgevuurd. Wij verzorgen namelijk de HR ondersteuning voor toonaangevende organisaties, inclusief bedrijven waar je zelf klant bent! Wil jij dergelijke vragen, namens onze opdrachtgevers, snel en goed beantwoorden? We zetten alvast een latte voor je klaar!

Zo bouw je met ons mee

Als Medewerker HR Service Desk werk je binnen één van de meest informele (borrels!) en ondernemende (samen kitesurfen!) teams binnen Raet. Maar ook een team dat er samen keihard voor gaat, want het aantal vragen dat we beantwoorden is groot; 50 tickets per dag is echt geen uitzondering. Bovendien verdienen alle vragen een perfect antwoord, want medewerkers die hun salarisstrook niet snappen, managers die worstelen met de vraag of declaraties correct zijn ingediend en HR-professionals die vastlopen in HR-platformen, willen we geen seconde in de kou laten staan. Jij ook niet? Mooi, want dit zijn allemaal issues die je op dagelijkse basis oplost. Uiteraard stuur je op de perfecte balans tussen afhandelingssnelheid en kwaliteit, zodat klanten zich meteen gehoord én begrepen voelen. Met positieve feedback als bewijs. Klinkt simpel? Het is behoorlijk uitdagend, want de vragen bestrijken het hele HR-vakgebied en variëren van inkoppertjes tot verzoeken waarvoor je diep in systemen of wetgeving moet duiken. Bovendien juichen we het toe als je verschuivende klantwensen signaleert, zodat we daar bijvoorbeeld commerciële of procesmatige acties aan kunnen koppelen.

 

Dit heb je ervoor nodig

Een ‘drukte bestaat niet’ mentaliteit. Het talent om de 30e klant/medewerker die je aan de lijn krijgt even begripvol en enthousiast te helpen als de eerste. En een gezond dikke huid, want hoe snel je issues ook oplost, van je gesprekspartner mag het altijd sneller. Een achtergrond op een service desk/bij een call center ligt voor de hand, maar ook als je in andere pressure cooker omgevingen hebt bewezen dat je het einde van de werkdag breed glimlachend haalt, kan de rol je liggen. Je schrikt niet van KPI’s, vindt het tof om voor grote klanten (van banken tot retailers) te werken en bent het type teamspeler dat ervaringen meteen met collega’s uitwisselt.

 

Ook fijn

  • HBO-achtergrond, bijvoorbeeld richting HR of commerciële economie
  • (Basis)kennis van HRM, inclusief payrolling processen, HR platformen en wetgeving
  • Communicatief mastermind die klanten altijd een goed gevoel geeft
  • Commercieel instinct; als er bij de klant een kans ligt, ligt die kans bij onze Sales
  • Procesmatig inzicht en een aangeboren verbeterdrive

 

Wat je ziet en wat je krijgt

Wat je als eerste ziet, is ons gezellige hoofdkantoor in Amersfoort. Hier werken de meeste Raet collega’s. Maar jij niet. Raet Shared Services is namelijk gevestigd in de hoofdstad (lekker veel lunchterrasjes dus). Je werkt samen met 35 directe collega’s; een mix van ervaren rotten en jonge honden die allemaal het klantverschil willen maken. De sfeer is informeel en work hard, play hard. Borrels en activiteiten blussen alle werkbrandjes! Omdat het aantal klanten blijft groeien, liggen er veel doorgroeikansen, bijvoorbeeld richting teammanager, klantconsultant of sales. Raet betaalt een fair salaris en stimuleert je ontwikkeling proactief. Logisch voor een organisatie die vindt dat medewerkers zelf de regie over hun carrière mogen en kunnen voeren!

More Info?

Yvette Plugboer Manager BPO Services HR & Payroll Administration
+31 615459760 yvette-plugboer

Follow us

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji