(Jr) Business Controller

Location

Amersfoort

Department

Legal & Finance

Job Level

Professional

Als financieel georiënteerde starter kun je bij een financial aan de slag. Maar ook organisaties die wat minder corporate zijn, schatten je talent op waarde. Visma|Raet is daar een voorbeeld van. Wij zijn namelijk een softwarehuis, maar wel één met een finance oriëntatie, want we faciliteren klanten niet alleen met moderne HR-oplossingen, maar ook met boekhoudkundige cloud services. De business line Customer Succes (CS) is daarbij verantwoordelijk voor implementatie en ondersteuning van klanten die onze oplossingen gebruiken. Uiteraard streven we niet alleen op softwaregebied naar aansprekende prestaties, want ook onze bedrijfsresultaten moeten positief uitvallen. Wil jij daar als financieel geweten van de CS business line een bijdrage aan leveren? En ‘en passant’ heel veel kennis opdoen?

 

Zo bouw je met ons mee

Als Junior Business Controller land je binnen ons Control Team. Dat bestaat uit drie business controllers, een FP&A controller en een Business Intelligence controller. Stuk voor stuk collega’s die al een tijdje meelopen en bij wie je de nodige kennis en inspiratie kunt ‘tanken’. Dat doe je vooral op learning on the job basis, want je springt meteen in het diepe. Het is namelijk aan jou om de business line Customer Succes – en alle collega’s die er werken – van relevante financiële inzichten en adviezen te voorzien. Inzichten en adviezen dus die ze in staat stellen om financiële en business ambities werkelijkheid te maken. Je belangrijkste sparringpartner is het MT van de afdeling. Je vertegenwoordigt het financiële perspectief bij uiteenlopende business cases en projecten. Hoe lopen projecten? In hoeverre zijn we on budget en welke bijstellingen zijn wenselijk om milestones binnen budget en op tijd te behalen? 

Ook verzorg je de management reporting plus de forecasting & budgetting cycli, waarbij je stuurt op voorspelbaarheid en kostenefficiency. Omdat ‘meten’ uiteraard ‘weten’ is, is het doorontwikkelen en monitoren van de management reporting processen een belangrijk onderdeel van de rol. Hoe meer zicht en grip we op P&L en KPI’s hebben, hoe beter. Hoewel het MI framework in principe staat, valt er nog veel winst te boeken, bijvoorbeeld door management informatie processen verder te digitaliseren. Nog niet uitdagend genoeg? We nodigen je graag uit om actief binnen verbeter- en innovatietrajecten te participeren. Denk bijvoorbeeld aan projecten rondom ons ERP systeem en de project management tool. 

Dit heb je ervoor nodig

Financiële skills. Gekoppeld aan business begrip. Als Junior Business Controller zoom je weliswaar in op harde KPI’s, maar heb je met een grote hoeveelheid stakeholders te maken. Je dient dus niet alleen zelf te begrijpen waarom business resultaten positief of negatief uitvallen, maar moet het MT ook op die factoren kunnen wijzen. En draagvlak creëren voor alternatieve oplossingsrichtingen. En dat allemaal in een setting waarin veel wordt ondernomen en deadlines vaak snel naderen. 

Het harde eisen lijstje

  • Bachelor of Master in Finance, Accounting of Controlling
  • Actuele kennis van management reporting en financiële modellen
  • Thuis in relevante IT-toepassingen, zoals Excel, PowerPoint en BI
  • Overtuigend sparringpartner van het business line MT
  • Mix van analytische en communicatieve kwaliteiten

Wat je ziet en wat je krijgt

Wat je als Junior Business Controller als eerste ziet, is ons hoofdkantoor in Amersfoort. Hier werkt het leeuwendeel van je collega’s. In totaal zijn dat er ongeveer 1.000, onder wie 300 IT’ers. Wat je krijgt, is de kans om een business line die klantsucces nastreeft financieel succes te laten boeken. Bij Visma|Raet wordt hard voor klanten gewerkt, maar we geloven niet dat een competitieve bedrijfscultuur de beste klantresultaten oplevert. De sfeer is dus open, uitnodigend en samenwerkingsgericht. Zoals je mag verwachten van een marktleidende HR developer, zijn de arbeidvoorwaarden bovengemiddeld. Dat geldt niet alleen voor het salaris, maar ook voor de randvoorwaarden. Zo zijn er volop kansen om te groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak en doen we, mits de werkdruk het toelaat, niet moeilijk over bijvoorbeeld flexibel werken. Als deadlines worden gehaald en we aantoonbaar in control zijn, is er veel mogelijk en bespreekbaar.

 

More Info?

Legal & Finance
+31 88 230 2300 company/raet

Follow us

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji