(Junior) Management Informatie (MI) Consultant

Location

AMSTERDAM

Department

Payroll

Job Level

Professional

Maak jij graag gebruik van je analytische skills als het gaat om HR vraagstukken? Versterk dan ons Management Informatie team bij de grootste IT en BPO dienstverlener in HR van Nederland!

Werken als MI Consultant bij Visma|Raet betekent samenwerken met gemotiveerde MI-professionals. Samen met jou ontwikkelen, vernieuwen en verbeteren wij continu onze dienstverlening. Daarnaast zien wij ook dat People Analytics een steeds belangrijkere rol krijgt in het bieden van HR oplossingen. Hoewel het nog volop in ontwikkeling is, willen wij straks ook waardevolle inzichten kunnen bieden aan onze klanten op gebied van People Analytics.

Zo bouw je met ons mee
Als MI Consultant voorzie je organisaties van HR sturingsinformatie. Bijvoorbeeld over in-, door- en uitstroom, ziekteverzuim en een legio aan andere HR topics. Door middel van de door jouw gebouwde rapportages maak je data inzichtelijk voor de klant. Dit zijn onder andere HR business partners, adviseurs en managers die jou dus goed weten te vinden! Het is aan jou om te bepalen met welke rapportages wij onze klanten het beste kunnen helpen.

Maar stelt de klant wel de juiste vraag of dient deze te worden aangescherpt? Zie jij kansen om niet alleen de vraag te beantwoorden, maar er ook verrijkende of verdiepende informatie aan toe te voegen zodat jij hun verwachting overtreft? Hoewel onze rapportagetool snel je beste vriend wordt, werk je als MI Consultant niet enkel in deze tool. Je overlegt continu met klanten en deelt inzichten en learnings met al je collega’s. Bovendien schakel je regelmatig met product owners en BI professionals die People Analytics naar the next level willen brengen.

Dit heb je ervoor nodig
Je bent gedreven, proactief, communicatief vaardig en je ziet het als een uitdaging om telkens weer nieuwe mogelijkheden te ontdekken in de applicaties waarmee wij MI-rapporten genereren. Je vindt het leuk om rapporten samen te stellen, maar ook de ontwikkeling van People Analytics volg je op de voet. Je bent enthousiast om binnen de HR- en payrollbranche aan de slag te gaan en contacten met de klant te onderhouden.

Je beschikt over:

• een afgeronde HBO of WO opleiding bij voorbeeld in de richting ICT, bedrijfskunde of HRM;

• gevorderd kennisniveau van MS Excel;

• goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;

• affiniteit met het maken van rapportages en kennis van rapportagetools is een pré.


Daarnaast ben je:

• analytisch ingesteld en voel je je als een vis in het water als je oplossingen moet vinden voor complexe rapportageverzoeken;

• een puzzelaar pur sang die zich niet uit het veld laat slaan als het een keer tegen zit;

• in staat om snel businesskennis op te bouwen m.b.t. de structuur en doelstellingen van de (HR-)organisatie van de klant;

• je kunt solo succes boeken, maar doet dat liever samen met collega’s;

• klantgericht, leergierig en flexibel;

• in staat om gestructureerd te werken, prioriteiten te stellen en te enthousiasmeren.

Wat je ziet en wat je krijgt

Wat je als eerste ziet, is ons kantoor in Amsterdam. Je zal samenwerken met 6 gemotiveerde MI-professionals die allen werken aan verdere doorontwikkeling van MI en People Analytics voor onze klanten in onze BPO organisatie. Wat je krijgt, is de kans om jouw HR ambities en die van de klant werkelijkheid te maken. Een rol met impact dus, op onze klanten en op hun medewerkers.

Uiteraard mag je als MI Consultant rekenen op een fair salaris en de doorgroei- plus  ontwikkelkansen die je mag verwachten van een organisatie die vindt dat medewerkers zelf de regie over hun carrière mogen voeren. Om je niet meteen in het diepe te gooien zullen de eerste weken in het teken staan van je onboarding.

Solliciteren?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan naar de functie van MI Consultant bij Visma|Raet via onderstaande button. We maken graag kennis met je! 

Eerst meer weten? 

Heb je nog vragen over deze functie? Klik hier, of neem contact op met Michel Uljee, Teammanager; via michel.uljee@raet.com of 06-54694287.

More Info?

Payroll
+31 88 230 2300 company/raet

Follow us

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji