Junior Project Manager Transitie & Transformatie

Location

Amersfoort

Department

HR consultancy

Job Level

Medior

 

Nieuw talent signaleren, interesseren en aannemen. Bestaand talent doorontwikkelen. Zorgen dat salarissen op tijd de deur uitgaan. Bijhouden wie wat doet. En wie op welk moment aanwezig is. Het zijn voorbeelden van HR-processen waar iedere organisatie mee te maken heeft. Om die processen optimaal te laten verlopen, kunnen organisaties ons Youforce HR-platform implementeren. Of ervoor kiezen onze HR-specialisten de processen op afstand te laten stroomlijnen. Daarbij geldt: iedere verandering op het HR-platform heeft impact op de klantorganisatie en haar medewerkers. Kun jij changes zachtjes laten landen?

 

Zo bouw je met ons mee

Als Junior Project Manager Transitie & Transformatie regisseer je ‘kleinere’ HR projecten voor uiteenlopende klanten. Daarbij is ‘kleinere’ bewust tussen aanhalingstekens geplaatst, want meestal gaat het om projecten voor klanten met 1.000 tot 2.000 medewerkers. Denk aan externe Youforce implementaties, maar ook aan het finetunen van configuraties voor klanten die wij (intern) op HR-gebied ontzorgen. Bij externe implementaties werk je intensief samen met Raet consultants die het grondwerk op zich nemen.  Wat zijn de drivers van de klant? Hoe bereiken we de gedroomde finish het snelst en meest effectief? Je borgt dat deliverables inderdaad worden opgeleverd, evalueert de bereikte (tussen)resultaten en informeert/alignet in- en externe stakeholders. Daarnaast begeleidt je de configuratie HR-platformen die we intern namens klanten runnen en waarbij onze HR-specialisten dus een belangrijke counterpart zijn. Ook in die gevallen voer je changes met oog voor de klantorganisatie door, waarbij je ernaar streeft om veranderingen zo geruisloos mogelijk te laten landen.

 

Dit heb je ervoor nodig

Projectmatige skills (duh). Het vermogen om stakeholders te verbinden en te committeren. Plus een mix van analytische kwaliteiten en procesmatig inzicht. Hoewel je projecten met strakke hand leidt – deadlines zijn deadlines – is het essentieel dat je openstaat voor verschuivende klantwensen en daar flexibel op kunt inspelen. De finishstreep ligt niet altijd op de plek waar je ‘m oorspronkelijk verwachtte! Verder is het belangrijk dat je IT én HR-affiniteit hebt, coachende vaardigheden hebt en altijd overzicht behoudt, ook als de tijdsdruk er flink op komt te staan.

 

Ook fijn

  • Ervaring binnen het HR-domein is zeer gewenst
  • Enkele jaren projectmatige werkervaring is welkom
  • Bekend met actuele projectmanagement best practices
  • Overtuigende en inspirerende gesprekspartner voor alle stakeholders
  • Sociaal sterke verbinder die altijd in oplossingen denkt

 

Wat je ziet en wat je krijgt

Wat je als eerste ziet, is ons gezellige hoofdkantoor in Amersfoort. Hier werkt het leeuwendeel van je nieuwe collega’s. In totaal zijn dat er circa 1.000, onder wie 300 IT’ers. Wat je krijgt, is de kans om HR-projecten bij aansprekende organisaties tot een succes te maken. Een rol met impact dus. Op klanten. Op al hun medewerkers. En op de commerciële performance van Raet. Uiteraard ‘krijg’ je een fair salaris en de ontwikkelkansen die je mag verwachten van een organisatie die vindt dat medewerkers zelf de regie over hun carrière mogen voeren.

More Info?

HR Consultancy
+31 33 45 06 506 company/raet

Follow us

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji