Proposal Manager

Location

Amersfoort

Department

Sales & marketing

Job Level

Medior

‘I’m gonna make him an offer he can’t refuse’  is een van de bekendste filmquotes. Dat Corleone zeker wist dat zijn ‘aanbieding’ niet kon worden geweigerd, had niets te maken met de kwaliteit, maar alles met de consequenties die hij aan een afwijzing verbond. In HR-land gaat het er gelukkig een stuk beschaafder aan toe. Dat betekent wel dat het uitbrengen van een winnend bid nooit vanzelfsprekend is. Omdat iedere aanbieding aan strenge procedurele eisen moet voldoen bijvoorbeeld. Maar ook omdat er vaak relatief weinig ruimte is om potentiële klanten van je meerwaarde te overtuigen. Ben jij in staat om, gegeven dit spanningsveld, bids te construeren waar zelfs Don Corleone jaloers op zou worden?

Zo bouw je met ons mee

Als Proposal Manager regisseer je het bid-proces van RFI’s, RFP’s en aanbestedingen. Dat proces start met analyses van de complexe verzoeken en bestekken. Wat verwacht de klant? Hoe worden de diverse onderdelen gewogen? Wat is de vraag achter de vraag? Je onderzoekt in hoeverre onze oplossingen aan de geschetste wensen en eisen voldoen. Bijvoorbeeld door informatie bij collega’s van andere afdelingen op te halen. Ook coach en align je het bid team en stroomlijn je het bidproces.

Samen met je collega’s formuleer je kansrijke bids, waarbij je jouw tekstuele talent benut om slimme accenten aan te brengen die ons enthousiasme en expertiseniveau onderstrepen. Content die opdrachtgevers op meerdere punten overtuigt dus. Uiteraard schrijf je positief en to the point, waarbij je stuurt op de juiste balans tussen feitelijke, met data onderbouwde informatie en meer inspiratieve content. Offers you can not refuse kan én wil Raet niet uitbrengen. Bids waar opdrachtgevers oprecht vrolijk van worden, wel.

Dit heb je ervoor nodig

Commercieel instinct. Als er een opdracht te winnen is, wil je die winnen. Dat je RFI’s en RFP’s makkelijk doorgrondt, spreekt voor zich. Daarbij kun je eventuele ‘pijnpunten’ feilloos detecteren. Voor deze rol is het belangrijk dat je het leuk vindt om informatie binnen de organisatie op te halen en het bid team een gezamenlijke koers kunt laten varen. Maar het belangrijkste is dat je winnende bids kunt ontwikkelen, inclusief content die potentiële klanten van onze meerwaarde overtuigt.

Ook fijn

  • 2+ jaar ervaring in een soortgelijke rol, onder andere met (Europese) aanbestedingen
  • Coördinerende skills en in staat om stakeholders te alignen
  • Aantoonbaar talent voor content-creatie en het regisseren van bid processen
  • Klantgericht, commercieel denker die deadlines glimlachend tegemoet treedt
  • APMP certificering is een must, ervaring met Qvidian een duidelijk pre

Wat je ziet en wat je krijgt

Wat je als eerste ziet, is ons hoofdkantoor in Amersfoort. Hier werkt het leeuwendeel van je nieuwe collega’s. In totaal zijn dat er circa 1.000, onder wie twee proposal managers, solution consultants (zes) en de technisch specialist waarmee je een team vormt. Wat je krijgt, is de kans om bids uit te brengen op grote HR-projecten in een verscheidenheid aan markten. En verder? Let us make you an offer you don’t want to refuse!

More Info?

Sales & Marketing
+31 33 45 06 506 company/raet

Follow us

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji