Senior Projectmanager Pensioenen & Uitkeringen

Location

Amersfoort

Department

HR & finance

Job Level

Medior

Fouten en onzekerheden horen bij het bestaan. Maar als het op pensioenen en uitkeringen aankomt, kun je je als organisatie eigenlijk geen foutmarge permitteren. Elk issue heeft immers impact op de levensstandaard van de mensen bij wie het geld terecht dient te komen. Als organisatie die excasso-processen voor ruim 120 pensioenfondsen en verzekeraars mag verzorgen (goed voor 1.5 miljoen betalingen per maand), streeft Raet dan ook naar best-in-class excasso implementaties. Naar implementaties dus die zo zacht binnen de klantorganisatie landen, dat het aanvoelt alsof er altijd al van onze oplossingen gebruik werd gemaakt. Kun jij dergelijke grootschalige en maatschappelijk uiterst relevante projecten met zachte, maar besliste hand leiden?

Zo bouw je met ons mee
Als Senior Projectmanager Pensioenen & Uitkeringen regisseer je meerdere impactvolle IT-implementaties voor aansprekende opdrachtgevers. Vanuit je ambitie om ‘jouw’ projecten geruisloos naar een succesvolle finish te brengen, align je multidisciplinaire teams, waarbij het aan jou is om de roadmap en milestones te bepalen. Uiteraard sta je dichtbij de opdrachtgevers, zodat je weet wat er binnen de klantorganisaties speelt en gaat spelen. Je bent verantwoordelijk voor alle lopende implementatie projecten, in termen van scope, tijd, risico’s, geld, kwaliteit en – wellicht je belangrijkste driver – uiteindelijke klanttevredenheid.

Gegeven het belang, de omvang, de complexiteit en het aantal stakeholders binnen de projecten, is het essentieel dat je klantverwachtingen effectief managet en altijd de juiste consultants op de juiste plek zet. Je alignet in- en externe stakeholders, borgt dat iedereen weet wat er is bereikt en wat we wanneer gaan bereiken. Je bewaakt de voortgang met haviksblik en stuurt bij knelpunten snel en slagvaardig bij. Hoewel dit geen sales rol is, verwachten we wel dat je commerciële kansen signaleert en, samen met de Business Consultant, in kaart brengt hoe we die op win-win basis kunnen inkoppen. Ook een inkopper: je verzorgt eindrapportages waaruit niet alleen blijkt hoe het project is verlopen, maar ook welke learnings we eraan kunnen koppelen.

Dit heb je ervoor nodig
Een solide projectmatig trackrecord. Waarbij ‘solide’ staat voor minimaal 10 jaar ervaring in voor deze functie relevante rollen. Een achtergrond in ERP ligt het meest voor de hand, maar ook als je je sporen hebt verdiend binnen Pensioenen en Verzekeringen kan de rol je liggen. Kennis van de business, processen en administraties bij Pensioenfondsen en Verzekeraars is zeer gewenst.
Verder is het belangrijk dat je actuele en diepgaande kennis van projectmanagementmethodieken van software-implementaties inbrengt. Commercieel instinct is een asset. Het vermogen om verwachtingen effectief te managen en situationeel op snel veranderende omstandigheden kunnen inspelen, zijn cruciaal om de rol van Senior Projectmanager Pensioenen & Uitkeringen succesvol in te vullen.

Essentieel zijn
 Een relevante opleiding op HBO/WO-niveau, liefst Bedrijfskunde
 10-15 jaar ‘hardcore’ IT-projectmanagementervaring
 Behendig stakeholdermanager die in- en externe belangen kan alignen
 Natuurlijke drive naar voren, maar doordrongen van het belang om te faseren

Wat je ziet en wat je krijgt
Wat je als eerste ziet, is ons hoofdkantoor in Amersfoort. Hier werkt het leeuwendeel van je 1.200 nieuwe collega’s. Wat je als Senior Projectmanager Pensioenen & Uitkeringen krijgt, is de unieke kans om grote organisaties te helpen om excasso processen slim en schaalbaar te future proofen. Projecten die je met een grote mate van autonomie (en de bijbehorende dosis eigenaarschap) in mag vullen. Verder ‘krijg’ je een uitstekend salaris, representatieve leaseauto, faire onkostenvergoeding, laptop/IPad, smartphone en een aantrekkelijke bonusregeling. Plus de ontwikkelkansen die je mag verwachten van een organisatie die vindt dat medewerkers zelf de regie over hun carrière voeren.

More Info?

HR & Finance
+31 33 45 06 506 company/raet

Follow us

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji