Senior Solution Consultant

Location

Amersfoort

Department

Sales & marketing

Job Level

Senior

De term P&O is ingeruild voor het hippere HRM. Hoewel we dus verlost zijn van het wat slaafs klinkende ‘personeel’, zijn er weinig mensen die warm worden van het idee als ‘resource’ te worden beschouwd. Raet vindt dan ook dat het tijd is voor een volgende revolutie als het op het aantrekken, belonen, coachen, ontwikkelen en (vooral) koesteren van medewerkers aankomt. Oftewel: we willen de transitie inzetten van human resource naar human being denken. Binnen onze Youforce oplossing - goed voor (kuch) HRM processen bij organisaties – staan medewerkers dus centraal. Wil jij ons als Presales Solution Consultant helpen om opdrachtgevers inhoudelijk te adviseren over de mogelijkheden?

Zo bouw je met ons mee

Als Presales Solution Consultant borg je dat onze oplossingen integraal recht doen aan de wensen van nieuwe opdrachtgevers. Denk daarbij aan expliciete wensen, bijvoorbeeld als onderdeel van RFI’s en RFP’s, maar ook aan wensen waarvan klanten niet weten dat ze überhaupt bestaan. Dat lukt je alleen als klanten beseffen dat je niet tegenover ze aan een traditionele onderhandeltafel zit, maar op dezelfde bank. De uiteindelijke oplossing die we presenteren, is weliswaar door onze developers gebouwd, maar vloeit voort uit een intensief co-creatie proces. Dat klinkt softer dan het is, want dergelijke oplossingen dienen ook ons belang: hoe relevanter Youforce voor de klant is, hoe liever die ermee werkt en hoe beter we commercieel presteren.

Aan jou om dat proces in goede banen te leiden, waarbij je continu bruggen slaat tussen externe IT Managers en HRM professionals en interne stakeholders als productmanagers, IT en onze directie. Je meest frequente interne counterpart is Sales, die je als Presales Solution Consultant niet alleen inhoudelijk informeert en adviseert, maar van wie je ook het geweten bent. Als voorstellen niet haalbaar of wenselijk zijn, bijvoorbeeld vanwege incompatibiliteit met het bestaande IT-landschap, trap je vriendelijk, maar beslist op de rem. Het is, kortom, aan jou om klant-requirements te beantwoorden, gebruikerssessies te leiden, insights naar development terug te koppelen, proofs of concepts te presenteren en live demo’s te organiseren die klanten ervan overtuigen dat onze oplossingen helemaal van hen zijn.

Dit heb je ervoor nodig

Het vermogen om op inhoudelijk vlak dagelijks te schakelen tussen onze klant en de Raet organisatie. Een solide trackrecord in Presales, bijvoorbeeld als Presales Consultant, Implementatie Consultant of Sales Engineer (SE)  is een must, net als voldoende IT kennis om alle stakeholders, variërend van interne developers tot externe IT Managers, van repliek te voorzien. Die IT expertise helpt je bovendien projecten effectief te scopen en requirements naar behapbare storylines te vertalen. Daarbij zoom je als Presales Solution Consultant zowel in op procesmatige als op UX aspecten. De beleving van eindgebruikers bepaalt immers het tempo waarin Youforce wordt geadopteerd en omarmd.

Harde eisen

þ  HBO(+) achtergrond, kennis van organisatiemanagement en personele processen

þ  10 jaar werkervaring, waarvan 5+ jaar in (een) vergelijkbare rol(len)

þ  Trusted advisor; als jij bij een meeting aanschuift, weten klanten dat het goed komt

þ  Je kunt salesprofessionals challengen en IT’ers tot grootse klantprestaties inspireren

þ  Pioniersdrive: HRM is straks een uitgestorven begrip, mede dankzij jou

Wat je ziet en wat je krijgt

Wat je als Presales Solution Consultant als eerste ziet, is ons hoofdkantoor in Amersfoort. Hier werkt het leeuwendeel van je collega’s maar ook hebben wij vestigingen in Sittart, Amsterdam en Madrid. In totaal zijn we met ongeveer 1200, inclusief 300 IT professionals. Wat je krijgt, is de unieke kans om ‘bij alle bronnen’ mee te praten over HRM innovaties die 10.000+ organisaties en al hun medewerkers verder helpen. Verder ‘krijg’ je als Presales Solution Consultant een fair salaris, een target bonus die kan oplopen tot 25%, de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken en de groeikansen die je mag verwachten van een organisatie die vindt dat medewerkers zelf de regie over hun carrière mogen voeren. Maar het meest aantrekkelijke is waarschijnlijk het vakgebied zelf: de transitie van P&O naar HRM is namelijk ‘slechts’ de eerste stap. Nu is het tijd om, samen met onze aansprekende klanten, employee engagement aan te wakkeren, waarbij een logische hoofdrol is weggelegd voor onze medewerker-gedreven software. 

More Info?

Sales & Marketing
+31 33 45 06 506 company/raet

Follow us

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji