Talent Acquisition Business Partner (IT)

Location

Amersfoort

Department

Software Development

Job Level

Medior

Waarom IT’ers geen Star Wars shirt meer dragen als ze naar een feestje gaan? Omdat ze bang zijn dat ze door een Recruiter worden gespot!

Vanuit arbeidsmarktperspectief zijn IT professionals witte truffels; iedere organisatie zoekt ze, maar niemand weet waar ze zich verschuilen. Dat mag je letterlijk nemen, want IT’ers worden zo intensief door recruiters bestookt, dat ze LinkedIn steeds vaker links laten liggen en niet meer in Star Wars shirt naar feestjes durven. Ook Raet speurt naar IT talent. In Nederland. En daarbuiten. Dat is niet makkelijk, maar we hebben ze gelukkig iets zeldzaams te bieden: rollen met maatschappelijke impact. Plus een setting waarin Scrum/Agile dé standaard is, maar de prestatiedruk (bijvoorbeeld) het moeder- of vaderschap niet in de weg staat. Kun jij IT’ers van de meerwaarde van onze propositie overtuigen?

Zo bouw je met ons mee

Als IT Recruiter zoek, vind, inspireer én verwelkom je internationaal IT talent, variërend van whizzkids die zichzelf op een zolderkamer hebben leren coden tot enterprise architecten die bij grote corporates het verschil hebben gemaakt. Gegeven het hoge ‘witte truffelgehalte’ van de doelgroep, komt dat zelden neer op het scannen van een Mount Everest aan CV’s. Je zult namelijk echt als een Lagotto romagnolo naar talent op zoek moeten gaan. Online, zoals op tech communities. En offline, want ook meetups, hackathons en studentenverenigingen bieden kansen om IT talenten bij Raet te betrekken. Daar wil je dus graag gezien worden!

Bovendien denk en praat je mee over doelgroepgerichte arbeidsmarktcommunicatie. Worden IT’ers warm van vacatures waarin volop met tooling wordt gestrooid? Scoort een ludieke teamvideo op de banensite beter dan een zakelijke tone of voice? En hoe maken we duidelijk dat je bij Raet technologisch het diepe in gaat, maar als mens/vader/moeder/lover niet hoeft te verdrinken? Omdat we geloven in de wervende kracht van communities, spar je intensief met de business. Zo houd je gevoel met de doelgroep en weet je als eerste welke uitdagingen op je af komen. Die overwin je door on- en offline wervingstrajecten te regisseren, maar ook door mee te praten over manieren om IT collega’s bij de employer brand te betrekken.

Dit heb je ervoor nodig

On- en offline recruitment ervaring, liefst inclusief sourcing. Actuele en diepgaande kennis van de doelgroep en waar die warm voor loopt, zoals nieuwe technologie, autonomie en de kans om ervaringen uit te wisselen binnen de tech-community. Het vermogen om te sturen op een culturele klik is belangrijk, want zelfs de kostbaarste witte truffel gedijt niet in een omgeving die hem/haar niet op het lijf geschreven is. Als professional ben je internationaal georiënteerd en wil je het hele vakgebied verkennen, inclusief arbeidsmarktcommunicatie. Als collega ben je een open, enthousiaste teamspeler die er altijd voor anderen staat.

Ook fijn

  • Bachelor of Master niveau, 2+ jaar recruitment ervaring
  • Thuis in recruiting tools als LinkedIn Recruiter Seats
  • Affiniteit met het volledige HR-domein, want daar ontwikkelen we software voor!
  • Ervaring met ontwikkel- en exitgesprekken? Fijn!
  • Arbeidsmarktcommunicatie kennis is welkom, maar geen harde eis

Wat je ziet en wat je krijgt

Wat je als eerste ziet, is ons gezellige hoofdkantoor in Amersfoort. Hier werkt het grootste deel van je 1.000 collega’s, onder wie zo’n 300 IT’ers, verdeeld over 40+ Scrumteams. Wat je krijgt, is de kans om IT’ers een aanbod te doen wat ze niet willen weigeren. Waarmee je meteen een bijdrage levert aan de doorontwikkeling van HR-platformen die aansprekende bedrijven in staat stelt corporate ambities werkelijkheid te maken. Verder ‘krijg’ je een fair salaris, de mogelijkheid om flexibel te werken en de ontwikkelkansen die je mag verwachten van een organisatie die vindt dat medewerkers zelf de regie over hun carrière mogen voeren.W

More Info?

Software development
+31 33 45 06 506 company/raet

Follow us

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji