Teamlead Financial Accounting

Location

Amersfoort

Department

HR & finance

Job Level

Senior

Sommige fusies halen de landelijke media. Over andere worden kamervragen gesteld. Maar zelfs fusies die minder nadrukkelijk in de maatschappelijke spotlight staan, hebben impact op de ways of working van de organisaties die elkaar het jawoord geven. Dat geldt ook voor de overname van Raet door het Noorse Visma, want de samenvoeging van beide softwareontwikkelaars kan tot mooie, nieuwe klantoplossingen leiden. Maar ook interne financiële systemen dienen met elkaar te versmelten. Veel ch-ch-ch-changes dus voor onze Finance afdeling. Vind jij het leuk om een team én de finance processen die ze coördineren, te coachen en voor veranderingen klaar te stomen?

 

Zo bouw je met ons mee

Als Teamlead Financial Accounting maak je jouw Raet debuut als coach en facilitator van drie (huidige situatie) of vier (nadat je een enthousiaste nieuwe collega hebt aangenomen) ervaren financiële professionals. Aan jou om dat hechte team op inspirerend sleeptouw te nemen en te ondersteunen bij de uitvoering van bedrijfskritische werkzaamheden. In eerste instantie ook operationeel, want het team is niet op volledige vredessterkte en onze crediteurenadministratie, credit control, grootboek administratie en reporting functies kunnen niet op versterking wachten. Je staat in het begin dus met twee voeten in de financieel/operationele modder. Dat bevalt je overigens uitstekend, want zo leer je de in’s & out’s van onze finance processen snel kennen.

Die kennis komt goed van pas, want de verwachting is dat de fusie met Visma impactvolle wijzigingen met zich mee zal brengen. En hoe beter je weet hoe het nu allemaal is ingericht, hoe beter je die overgang straks kunt begeleiden. Aan jou om, samen met je team, de grootboekadministratie te coördineren, het Purchase to Pay-proces te regisseren, debiteurenprocessen te optimaliseren, streng (maar rechtvaardig) toe te zien op de outsourcet loonadministratie en alle fiscale en treasury taken in de juiste banen te leiden. Uiteraard doe je dat (en meer, want ook het verzorgen van rapportages, het beheer van de systemen en interne controles zijn in scope) op basis van actuele best practices. Je bent, kortom, meewerkend voorvrouw (m/v), inspirator van 3-4 collega’s en eindverantwoordelijk voor het uitvoeren, verbeteren en vernieuwen van cruciale financiële processen.

Dit heb je ervoor nodig

Financieel fingerspitzengefühl, gestaafd met aantoonbare kennis van de actuele grondslagen voor financiële verslaggeving (Nederlandse GAAP en bij voorkeur ook IFRS) en de bijbehorende rapportagestructuren. AO / IC expertise is onmisbaar, net als basiskennis van het Nederlandse fiscale stelsel. Dat je thuis dient te zijn in financiële software als ERP Cloud en Excel is anno 2018 geen nieuws. Gegeven de aanstaande overgang naar Visma.net is bredere IT-kennis echter welkom; hoe sneller je platformen doorgrondt, hoe beter je de overstap kunt managen. Verder weten we je CV op (extra) waarde te schatten als er people- en changemanagement referenties op staan. Kun je die niet overleggen, dan nemen we genoegen met talent op dat gebied. Essentieel is dat je energie krijgt van een snel veranderende werkomgeving en mensen mee kunt nemen in veranderingen, zonder dat deadlines ook maar een seconde uit zicht zijn.

Essentieel zijn

  • Bachelor of Master in Finance of Accounting
  • 5+ jaar relevante werkervaring, liefst ook leidinggevend
  • Bekend met financiële consolidaties, rapportages, analyses en modellering
  • Je kunt bedrijfsresultaten snel doorgronden en de financiële consequenties ervan duiden
  • Gemotiveerde zelfstarter die mensen mee en zaken voor elkaar krijgt

Wat je ziet en wat je krijgt

Wat je als eerste ziet, is ons hoofdkantoor in Amersfoort. Hier werkt het leeuwendeel van je 1.000 nieuwe collega’s. Team Finance zelf bestaat uit ongeveer 25 medewerkers, verdeeld tussen Business Control en Accounting. Accounting telt zo’n 15 medewerkers die inzoomen op respectievelijk Business Accounting, Project Control en (jouw nieuwe thuisbasis) Financial Accounting. Elk van de collega’s die je coacht heeft een specifiek aandachtsgebied. Als Teamlead Financial Accounting heb je een mooie kans om het team voor te bereiden op alle changes die eraan zitten te komen. Uiteraard ‘krijg’ je als Teamlead Financial Accounting een fair salaris en de ontwikkelkansen die je mag verwachten van een organisatie die vindt dat medewerkers zelf de regie over hun carrière voeren.

More Info?

HR & Finance
+31 33 45 06 506 company/raet

Follow us

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji